Vegansk lasagne

posted in: Ugnsmat, Vegan | 0

Lasagne, så gott ändå. Däremot gillar jag inte bechamelsås, så denna är helt fri från det. Viktigt att tänka på om en använder lasagneplattor är att ha tillräckligt mkt vätska för att lasagnen inte ska bli torr och tråkig eftersom … Continued

Rostad rödbetspasta med citronfärskost

posted in: Gryta, Vegan | 0

Vegomagasinet har tagit fram ett finfint recept för Citygross som jag var tvungen att testa. Jag boostade med lite kikärtor och annat göttigt för att få lite mer mättnadskänsla och hurra, vad gott och fint det var! Rostad rödbetspasta med … Continued

Vegansk färslimpa

posted in: Husman, Ugnsmat, Vegan | 0

Jag minns inte sist jag åt köttfärslimpa, men jag gissar sent 80-tal eller tidigt 90-tal. Men jag minns att jag tyckte om det, och jag gör det fortfarande! Vegansk färslimpa (6-8 portioner) 200°C Färslimpa 800 gr formbar färs från Anamma … Continued

Linneas franska gryta

posted in: Gryta, Vegan | 0

En bekant till mig på Instagram la upp ett så gott recept idag att jag var tvungen att testa det! Jag gjorde lite justeringar baserat på vad jag hade i kylen, men oj så gott det blev! Linneas franska gryta … Continued

Vegansk rödbetsbourgignon

posted in: Gryta, Vegan | 0

Min mor bjöd mig på denna panggryta som jag genast kände, den här behöver jag ha i min receptsamling! Mustig och härlig. Vegansk rödbetsbourgignon (4 portioner) 500 gr rödbetor, gärna riktigt små 200 gr schalottenlökar 1 msk rapsolja 1 vitlöksklyfta … Continued

Råraka

posted in: Husman, Vegan | 0

Jag älskar potatis. Jag verkligen älskar potatis. Och särskilt mandelpotatis. Det är liksom godare än all annan potatis. Utöver dess gula färg så har det faktiskt en smak. En mjuk, krämig och mhmmmig smak. Så varför inte göra typ det … Continued

Böngryta provencale

posted in: Gryta, Vegan | 0

Coop hade det här fina receptet på sin sida. Jag har justerat mängderna lite men annars är det precis som publicerat. Böngryta provencale (4 portioner) 1 msk olivolja 150 gr rotselleri 500 gr potatis 2 gula lökar 2 morötter 2 … Continued

Veganska toscapersikor

posted in: Sött, Vegan | 0

Toscapersikor, så 80-tal, så gott! Veganska toscapersikor (4 stycken) 225°C 240 gr inlagda persikor (avrunnen vikt) 50 gr mjölkfritt margarin 0,5 dl strösocker 0,5 dl sojagrädde 1 msk vetemjöl 100 gr mandelspån Obs, mängden toscasmet är baserat på att du … Continued

Barbaribröd

posted in: Bröd, Vegan | 0

Första gången jag åt barbaribröd var i Malmö när jag hälsade på Jonathan. Det var så vansinnigt gott! Nybakat och fluffigt och mhmm… Jag har aldrig gjort det själv men när Zeina nu hade ett så enkelt recept, ja, då … Continued