Veganska ćevapi (ćevapčići)

posted in: Biffar, Vegan | 0

Jävligt gott har gjort ett recept på ćevapi vilket är typ balkanjärpar. Och järpar är ju gott, så det här är ju jättegott! Jag har gjort typ exakt som receptet men ändå inte eftersom jag tycker 425 gr färs är lite jobbigt att fixa med så det blev 500 gr och lite annat smått och gottigt.

Veganska ćevapi (ćevapčići) (4 portioner)
275°C grillfunktion

Ćevapi
500 gr Anammas formbara färs
2 gula lökar
3 klyftor vitlök
rikligt med svartpeppar
ngr stänk chilipulver
1 msk kinesisk soja
1 msk rapsolja
örtsalt

Vitlökssås
2 dl vegetabilisk fraiche
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1-2 tsk färsk citronjuice
salt och peppar

Övriga tillbehör
Ajvar
Sallad
Salladslök
Färsk tomat
Pitabröd

Ćevapi
Tina färsen, gärna i ngr timmar men annars utspritt på ett par tallrikar, så att det blir ett tunt lager, i cirka 30-40 minuter.

Riv löken på grova sidan av rivjärnet och pressa ur vätskan innan du lägger ner löken i en bunke.

Riv vitlöken och blanda med löken.

Mal över svartpeppar (12 varv på kvarnen med min kvarn), chilipulver, soja, rapsolja och örtsalt. Rör om.

Blanda ner färsen och rör om så att du får en smidig färs som är jämnt blandad.

Forma cirka 15 järpar som är som tjocka tummar i storlek. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Grilla högst upp i ugnen tills de får fin färg, cirka 4-6 minuter.

Vitlökssås

Skala och riv vitlöken fint.

Blanda alla ingredienser och smaka av. Låt vila 20 minuter innan servering i kylskåp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.