Mormors kangoskakor

posted in: Sött, Vegan | 0

Mamma hittade mormorsd recept på kangoskakor i en mörk vrå. Det måste givetvis testas. Dessa är inte som de vanliga kangoskakorna som florerar i norr, utan dessa är till skillnad mot de vanliga mjuka. Och det är ju så mormor har gjort dem, så det är ju så de ska vara.

Mormors kangoskakor
275°C

125 gr margarin
1,25 dl sojamjölk
ca 3 dl strösocker
0,75 msk hjorthornssalt
1,25 dl havrematlagningsgrädde
mjöl till lös deg

Smält margarinet och koka upp mjölken. Låt svalna lite.

Rör samman degen och låt vila övertäck några timmar eller över natten.

Kavla ut degen till knapp 1 cm tjocklek.

Ta ut kakor med ett runt mått/glas med tunn kant eller liknande.

Lägg kakorna på en plåt och grädda tills de rest sig och fått lite lite färg. De ska vara ljusa kakor.

Låt svalna under duk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.