Veganbiff à la Lindström

posted in: Biffar, Vegan | 0

Efter att Anamma kommit med sin formbara färs finns det inget som hindrar en från att göra allt en ngnsin önskat sig! Som dessa veganska biff à la Lindström. För vad är egentligen godare än rödbetor och färs? Nej, jag menar det. Detta är ett klassiskt recept utan krusiduller. Men jag tänker att jag i framtiden kanske kommer att testa lägga till inlagd gurka för att testa vingarna lite, men som nybörjare håller jag mig till det beprövade.

Veganbiff à la Lindström (8 små biffar, räckte till två stora portioner)

300 gr formbar färs, tinad
1 gul lök
1 dl inlagda rödbetor
1,5 msk kapris
ev rödbetsspad
salt
vitpeppar
margarin för stekning

Finhacka lök och rödbetor.

Blanda färs, lök, rödbetor och kapris.

Krydda med salt och vitpeppar, späd eventuellt med lite rödbetsspad om färsen känns för fast.

Forma till små biffar och stek i margarin så att de får fin färg men inte blir torra och helt genomstekta.

Servera med kokt potatis och inlagd gurka, eller varför inte som här med rotsaker i ugnen och en enkel rosépepparsås gjord på fräsch, lite tomatpuré (för färgens skull) och rosépepparkorn som mortlats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.