Veganska plättar

posted in: Husman, Vegan | 0

Maximilian har tagit fram ett fint recept på plättar som är oh så gott. Eftersom jag trodde att jag hade dinkelmjöl hemma, vilket ingår i original receptet, blev jag lite trött när jag insåg att jag istället hade två förpackningar durumvetemjöl. Så jag körde på vetemjöl, och det gick ju väldigt bra.

Sen måste jag bara ta upp det här med plättar och pannkakor. Alltså, det är ju pannkaka som är i ugnen och plättar och småplättar som är på spisen. Att kalla det pannkaka på spisen och sen ugnspannkaka gör ju allt så mkt svårare, för det är ju inte alls samma smet, det är ju två helt olika saker. Medan plättar och småplättar är samma smet, bara olika storlekar. Skönt, då har vi rett ut det.

Veganska plättar (9-10 stycken)

6 dl osötad sojamjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk kikärtsmjöl
0,5 msk agavesirap
0,5 tsk havssalt
fett stekning

Mixa alla ingredienser förutom fettet till stekningen.

Stek, men gör inte misstaget att ha för lite fett och för låg temperatur för då går det så här.

När det kan gå så här.

Ät.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.