Snabb vegankorvgryta

posted in: Gryta, Vegan | 3

Det här receptet kommer från min mamma. Det är gott! Det var första gången jag åt vita bönor i tomatsås och gillade det!

Snabb vegankorvgryta (4-6 portioner)

2 gula lökar
2 paprikor
300 gr vegankorv (tinad om fryst)
1 brk vitabönor i tomatsås
1 brk krossade tomater
1 tsk chilipulver
cayennepeppar
1 morot
0,5 squash
ngr stänk tabasco
agavesirap
citrons
peppar
salt

Fräs löken och paprikan samtidigt som du delar korven i 1,5-2 cm stora bitar.

(Beroende på korv kan den behövas stekas innan allt blandas samman. Anammas korvar t ex tjänar på att stekas innan nästa steg.)

Lägg korven i pannan med löken och paprikan och tillsätt bönorna och de krossade tomaterna.

Tillsätt chili och cayenne, finriv ner moroten och låt koka ihop.

Dela squashen i små bitar och sätt i grytan när den nästan är klar.

Smaksätt med tabasco, citron, peppar och salt.

Servera gärna med lite klippt persilja över och kanske ris.

3 Responses

  1. Fredrik

    Hey! tack för kommentaren på glassmotglass – den första! cool sida du har, och schysst med massa bloggar under samma tak. gillart! (btw – valnötter is king)

  2. Nina

    Ja, jag veeet! Jag har läst igenom det här flera gånger senaste månaden och känner att jag vill och borde… snart kanske. 🙂

    Tack!

Lämna ett svar till Fredrik Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.