Rostad rödbetspasta med citronfärskost

posted in: Gryta, Vegan | 0

Vegomagasinet har tagit fram ett finfint recept för Citygross som jag var tvungen att testa. Jag boostade med lite kikärtor och annat göttigt för att få lite mer mättnadskänsla och hurra, vad gott och fint det var!

Rostad rödbetspasta med citronfärskost (4 portioner)
200°C

Rödbetssås
750 gr rödbetor
3 st vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
3 dl/1 burk kokta kikärtor
2-2,5 dl vegetabilisk matlagningsgrädde
salt
svartpeppar

Citronfärskost
150 gr Oatly Påmackan
1 st citron, skalet
1-1,5 msk citron, saften
salt
svartpeppar

Till servering
375 gr pasta
50 gr ruccola
2 msk pinjenötter

Skala rödbetorna och skär i mindre bitar. Lägg dem på en plåt tillsammans med vitlöksklyftorna. Ringla över oljan och blanda runt. Rosta i mitten av ugnen.

Rosta rödbetorna i ugnen i 30-40 minuter eller tills de är riktig mjuka.

Rosta pinjenötterna i en stekpanna tills de får lite färg.

Koka pastan med rödbetorna är i ugnen.

Gör citronfärskosten. Blanda färskost med citronzest och saft, smaka av med salt och peppar.

Häll ner rödbetor, vitlöksklyftor och kikärtor i en skål tillsammans med grädde, salt och peppar. Mixa till en slät sås.

Blanda rödbetssåsen med pastan.

Toppa med rucola, rostade pinjenötter och en klick färskost.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.