Tabbouleh

posted in: Sallad, Vegan | 0

När en tror att en ätit god tabbouleh så har en kanske inte ätit denna, för denna, oj så god och saftig! Alla mina tidigare försök har varit ett hån mot denna. Därför kommer jag att slänga alla andra, varför ägna sig åt falsk marknadsföring när en kan göra rätt direkt?

Tabbouleh (6 portioner)

3 st tomater
ca 500 gr persilja
1 dl färsk mynta
2-3 salladslökar eller en liten rödlök
0,5-0,75 dl finmalen bulgur
1-1,5 citroner
0,25 dl raps- eller olivolja
salt

Finhacka tomaterna och låt rinna av i ett durkslag.

Rengör persilja och mynta ordentligt. Finhacka och lägg i en bunke.

Finhacka lök.

Blanda allt grönt i en stor skål.

Strö den torra bulguren över salladen.

Pressa över citron och smaka av så att den blir så syrlig som du önskar.

Ringla över lite olja, smaka av med salt och rör om.

Låt allt vara i 10 minuter så att bulguren sväller av vätskan från grönsakerna och citronen.

Ät och njut av livet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.