Lindas snabba veganska thaigryta

posted in: Gryta, Vegan | 0

Min vän Linda gör så fantastiskt god thaimat. Den här har jag blivit bjuden på ngr gånger och till slut kände jag att jag var tvungen att få receptet så att jag kan göra den själv.

Lindas snabba veganska thaigryta (4-6 portioner)

400 gr chilimarinerad tofu (färdigmarinerad eller marinad enligt nedan)
sesamolja
1 gul paprika
1 röd paprika
1 broccoli
1 lök (röd eller gul)
100 gr sockerärtor
1-2 msk sojasås
1 burk kokosmjölk

Chilimarinad
2-3 vitlöksklyftor
2 färska chilis
sesamolja

Serveras med
jasminris eller risnudlar

Marinera tofun eller använd tofu som redan är marinerad.

För att marinera tofun:
Pressa vätskan ur tofun. Skär i kuber.

Hacka vitlöksklyftorna och chilin, rör ihop med sesamolja och häl över tofun, rör om och låt marinera en stund.

Oavsett tofusort, fortsätt här:
Stek tofun och lägg åt sidan.

Dela grönsakerna i bitar och stek i sesamolja.

Blanda ner tofun och häll på sojasås och kokosmjölk. Låt allt puttra ihop.

Servera med jasminris eller risnudlar. Om du väljer det senare kan de hällas i grytan så att de får lite mer smak.

Gillar du chili kan du strö över chiliflakes. Gillar du koriander kan du riva över det också. Jag gör ingetdera pga neeeh.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.