Tomat- och kikärtsfrallor

posted in: Bröd, Vegan | 0

Vill du ha matiga frallor som gör dig mätt och passar fint till utflykten eller till maten? Då är det här receptet för dig!

Tomat- och kikärtsfrallor (cirka 18 st)
275°C

50 gr jäst
0,5-1 tsk oraffinerat havssalt
1 förpackning passerade tomater/finhackade tomater, rumstempererade
2 dl vatten
1 tsk buljongpulver
3 dl kokade kikärtor
12-13 dl vetemjöl
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
1 tsk timjan

Smält jästen i salt.

Häll i passerade tomater, vatten och buljongpulvret.

Mosa kikärtorna grovt med en potatisstöt/gaffel. Vänd ner i vätskan.

Blanda i mjöl och kryddor tills du har en smidig deg.

Jäs till dubbel storlek, en sval sommardag med runt 20°C inomhus tog det ungefär 45 minuter.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela degen i cirka 18 delar. Tycker du att det är svårt att få jämn storlek på bullarna? Ett tips är att knipsa av dem med handen så känner du i handen att du får ungefär lika mycket deg varje gång!

Låt frallorna jäsa under duk till dubbel storlek, idag tog det cirka 30 minuter.

Sänk värmen till 250°C.

Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter.

Servera med hummus, lite olja, som de är… du väljer själv!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.