Vegansk kexchoklad

posted in: Sött, Vegan | 0

Jag älskar kexchoklad. Halva mitt blod består av kexchoklad. Men sen jag blev vegan har jag inte ätit kexchoklad pga, ja, de som finns att köpa är inte veganska. Så idag när vi åkte hem från stranden kände jag ett starkt behov av att testa göra egen kexchoklad. Det borde ni också testa!

Vegansk kexchoklad (5 st stora)

100 gr vegansk nougat
15 smörgåsrån
100 gr vegansk mörk choklad

Smält nougaten i vattenbad.

Bred på nougat på ena sidan av ett smörgåsrån, lägg på nästa och upprepa. Låt eventuell överbliven nougat vara kvar i skålen.

Stapla dina nougatrån på hög och ställ in i kylen 15-20 minuter så att nougaten stelnar.

Smält den mörka chokladen i samma skål som du smälte nougaten. Om det finns nougat kvar gör det inget, det gör bara att överdraget inte blir lika hårt.

Doppa sidorna av dina nougatrån i mörk choklad. Smeta därefter in ovan- och undersidan i chokladen så att de är helt täckta i choklad.

Lägg rånen på en plåt med smörgåspapper och ställ in i kylen i 30 minuter.

Nu kan du gå banans och äta kexchoklad utan dåligt samvete!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.