Mammas veganska våfflor

posted in: Tillbehör, Vegan | 0

Våfflor, det är fint det. Senast när vi gjorde våfflor var det en söndag ute i stugan och inga affärer inom ett par mils avstånd var öppna så min mor, som den klippa hon är, fixade till ett härligt recept som ni får här.

Mammas veganska våfflor (14 st)

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
6 dl vatten
175 gr smält/flytande margarin

Tillbehör
iMat fraîche
tångkaviar
schalottenlök
dill
vispad grädde
färska bär

Blanda mjöl och bakpulver.

Tillsätt vatten och margarin. Låt vila 10-30 minuter så att smeten får svälla lite.

Grädda.

Servera en förrättsvåffla med fräsch, tångkaviar, finhackad schalottenlök och lite dill.

Och efterrättsvåfflan med grädde vispade med lite vaniljpulver och hallon. Du kommer bli glad. Din mage likaså.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.