Rostad panna

posted in: Ugnsmat, Vegan | 0

Ugnen, så bra verktyg i köket ändå. Det sköter sig självt, det blir gott och mhmm… Denna panna är inspirerad av Green Love Stories.

Rostad panna
225°C

rostade kikärtor

400 gr potatis, mandel eller amandine t ex
3 morötter
1-2 palsternackor
1 röd paprika
1 stor broccolibukett
0,25 blomkålshuvud
2 rödlökar
5 vitlöksklyftor
torkad/färsk timjan efter behag
2 tsk salladskrydda
örtsalt
svartpeppar
1 msk rapsolja

Rosta kikärtorna.

Klyfta potatisen.

Skala och skär morötterna och palsternackorna i stavar.

Klyfta paprikan.

Dela broccolin och blomkålen i små buketter.

Skala och klyfta rödlöken.

Skala och krossa vitlöken.

Lägg alla grönsaker på en plåt, strö över kryddor, salt och peppar samt ringla över rapsolja. Rör runt allt så allt får lite olja och kryddor.

Rosta mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter. Ta ut plåten och vänd efter halva tiden.

Servera med lite fräsch blandat med senap, sriracha mayo och lime.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.