Ugnsrostad brysselkål

Här om dagen åt jag så god ugnsrostad brysselkål som smakade så mkt av vitlök att jag kände att det här är ju super till julbordet.

Ugnsrostad brysselkål
200°C

20 brysselkål
2 msk rapsolja
1 stor riven vitlöksklyfta
2 tsk citronjos
oraffinerat havssalt
2-5 msk flagad mandel

Kvarta brysselkålen.

Blanda rapsolja, vitlöken, citronjosen och havssaltet i en skål. Häll över brysselkålen och rör om.

Ugnsrosta i mitten av ugnen i 15 minuter.

Ta ut och strö över den flagade mandeln och rosta tills allt har fått fin färg.

Servera som tillbehör till massor av saker!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.