Sofias senapstofu

posted in: Frukost, Mellanmål, Tillbehör, Vegan | 0

Under de år jag har känt Sofia har jag hört talas om denna senapstofu men aldrig fått möjlighet att testa den. Men idag bjöd jag hem henne för att laga den åt mig! Mohaha! Så smart för det var asgott och så enkelt. Jag smällde i mig fyra mackor på rak arm, okay, den var väldigt böjd eftersom den var så nära munnen, och blev mkt mätt.

2306

Sofias senapstofu

Tofu
270 gr, d v s ett paket, fast eller extra fast tofu, frusen och sedan tinad (varför fryst och tinad? Jo, det är mkt lättare att pressa ur vätskan ur tofun om den har varit fryst.)
1-1,5 dl senap
eventuellt lite örtsalt

Servera med
knäckebröd
skivad tomat
skivad purjolök eller vårlök

Pressa den tinade tofun så att överskottsvätskan lämnar den.

Smula ner tofun i stekpannan.

2302

Stek på medelvärme, 6 av 9 på min platta, så att tofun blir lite varm. Sen börjar själva injobbandet av senapen. Ta typ en halv dl i taget och stek in i tofun. Smaka av successivt så att du får rätt smak, det ska smaka tydligt av senap.

2303

Ta paus och hälsa på katt.

2301

När smaken sitter och du eventuellt saltat ska tofun steka så att den får lite yta.

2304

Servera på knäckebröd tillsammans med tomat och skivad vårlök, eller purjo om du råkar ha det hemma.

2305

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.