Stekta äpplen med kokos och mynta

posted in: Sött, Vegan | 0

Jag bjöd på middag här om kvällen. En asiatisk glasnudelsallad med rödkålssallad. Jag ville gärna fortsätta med efterrätten i samma tema och hittade en ananasefterrätt men eftersom det är äppelsäsong i Sverige blev det äpplen och det var ju väldigt gott!

0802

Stekta äpplen med kokos och mynta (4 portioner)

0,5 dl kokosflingor
8 äpplen
1-2 msk mjölkfritt margarin
3 msk palm-/råsocker
2 msk rom
1 lime, färskpressad
4-5 kvistar mynta
vaniljglass

Rosta kokosen i en het stekpanna tills den får lite färg.

Skala äpplena och dela äpplet i bitar som känns bra att äta.

Stek äpplena i margarinet så att de mjuknar.

0801

Strö över sockret och låt det smälta.

Pressa över lime och häll över rom. Rör om

Strimla mynta bladen.

Servera med äpplena med kokos och mynta till glass.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.