Heidis äppelflarn med mandelmassa

posted in: Sött, Vegan | 0

Min vän Heidi har en trädgård fylld med äpplen och snällast i världen som hon är bjöd hon hem mig att plocka äpplen. Då tänker ni att hon är jättesnäll men det kommer mer, hon bjöd dessutom på middag följt av denna finfina efterrätt som går snabbt att göra och blir väldigt god!

0604

Heidis äppelflarn med mandelmassa
200°C

3 smördegsplattor/1 rulle
200 gr mandelmassa
4 äpplen
1 msk kanel
1 msk strösocker

Skaffa dig vänner med äppelträd som du kan plocka äpplen hos.

0101

Om smördegen är fryst, tina den, annars placera den på bakplåtspapper på en plåt.

Riv mandelmassan grovt över smördegen.

Skala äpplena, halvera dem, skär bort kärnhus och skiva äpplena tunt.

Lägg äppelskivorna ovanpå mandelmassan.

0601

0602

Strö kanel och socker över.

0603

Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Servera med glass, vaniljsås eller annat smarr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.