Tomatsoppa med pasta och rostade kikärtor

posted in: Soppa, Vegan | 0

Min vän Maria är soppmästaren. Hon är den som gör de godaste och flesta sopporna av de jag känner. Men nu bor hon långt borta och jag får inte soppa så ofta som jag hade önskat. Så jag får göra dem själv. Idag passade jag på att testa Jävligt gotts milda tomatsoppa. Jag har såklart gjort vissa justeringar eftersom det är så jag fungerar men det är ändå samma utgångsrecept, det var dock för sött för mig så jag har minskat sockret, stekt tomatpurén och lite sånt där.

2105

Tomatsoppa med pasta och rostade kikärtor (3-4 portioner)

2 msk rapsolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1,5 dl vitt vin
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1 burk, 500 gr, krossade tomater
2,5 dl vegetabilisk matlagningsgrädde, t ex Oatly iMat
1 tsk socker
1,5 dl vatten
örtsalt
svartpeppar
200-250 gr pasta av sort gnocchi

Servera med
Rostade kikärtor
klippt gräslök

Hetta upp olja och stek/fritera lök och vitlök i oljan. När de fått rikligt med färg, tillsätt tomatpurén och låt den fräsa tills den blir mörk, nästan svart.

2101

Tillsätt vitt vin och låt koka upp ett par minuter.

2102

Kryddad med oregano och timjan.

Tillsätt krossade tomater, matlagningsgrädde, socker, örtsalt och peppar.

Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen.

2104

Koka soppan i cirka 20 minuter.

2103

Smaka av med örtsalt och peppar.

Vänd ner pastan i soppan.

Servera i skålar, toppa med rostade kikärtor och gräslök.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.