Nötig müsli

posted in: Frukost, Mellanmål, Vegan | 1

Jag tycker att många fling/gryn-müslis är för degiga och har för mkt frukt och för lite nötter. Så jag kollade innehållsförteckningen på den enda müslin som jag inte tycker är så, Risentas hasselnöt och aprikos med 50 % frukt, nötter och kärnor.

Nötig müsli
200°C

80 gr hasselnötter
150 gr veteflingor
130 gr rågflingor
50 gr pumpakärnor
40 gr sojaflingor
40 gr solrosfrön
30 gr amarantpuffar
25 gr linfrön
150 gr torkade aprikoser/russin

Rosta hasselnötterna i ugnen 8-10 minuter.

Häll ner alla andra ingredienser förutom frukten i en skål och rör om.

Klipp ner aprikoserna i lagom bitar.

1601

Vänd ner hasselnötterna när de svalnat.

Förvara i en lufttät burk.

Ät. Njut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.