Lättlagade veganska plättar

posted in: Mellanmål, Sött, Tillbehör, Vegan | 0

Att göra veganska plättar är inte det lättaste när en fastnat i tanken på att plättar behöver ägg för att kunna vändas. Jag har testat en del olika men det här receptet, som Vegoteket tagit fram, är klockrent. Det är superenkelt att vända, håller ihop bra. Enda nackdelen är väl att de inte blir riktigt lika frasiga som jag hade önskat. Men va fan, nu ska jag inte vara negativ för de är ändå skitgoda!

2803

Lättlagade veganska plättar (cirka 12 st)

4 dl vetemjöl
3 msk sojamjöl
1 msk majsstärkelse
3 msk rapsolja, flytande mjölkfritt margarin eller smält mjölkfritt margarin (att ha i smeten)
7,5 dl sojamjölk
oraffinerat havssalt
vegetabiliskt matfett att steka i

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

2801

Vispa ner mjölken i de torra ingredienserna.

Smält margarin i stekpannan och häll över i din smet. Supersmart, nu behöver du inte ha mer fett i pannan innan du börjar steka och du slipper diska en gryta som du hade bara för att smälta margarinet! Lathet vinner alltid över hurtighet!

2802

Stek plättarna, fyll på med margarin mellan varje plätt du steker så att de inte fastnar.

Servera med t ex tinade blåbär eller vad du nu föredrar.

2804

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.