Rostade kikärtor

posted in: Snacks, Vegan | 2

Alla säger att rostade kikärtor är så gott. Jag har försökt en gång förut, när jag bodde på ön. Det blev inte alls gott. Men jag hade nog fel förväntningar då. Denna gång hade jag inga förväntningar och blev så positivt överraskad att jag ville smälla av, eller smälla till. Gott var det iaf!

2306

Rostade kikärtor
225°C (grill + varmluft)

2 förpackningar (6 dl) kikärtor
3-4 tsk raspolja
5 vitlökklyftor
örtsalt
paprikapulver
chilipulver
oregano

Skölj kikärtorna om de är från burk. Låt rinna av i durkslag.

Blanda rapsolja med riven vitlök i en skål. Vänd ner kikärtorna.

Bred ut kikärtorna på en plåt med bakplåtspapper.

Grilla i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Vänd en eller två gånger för att de ska få färg runt om.

Häll kikärtorna direkt från plåten ner i en skål, häll över örtsalt, paprika, chili och oregano efter smak. Rör om.

Bred ut kikärtorna på plåten igen för att torka.

Förvara i en tätslutande burk med lock i kylskåpet i upp till en vecka. Men oroa dig inte. De räcker bara ett par timmar.

2 Responses

  1. Marie Jonasson

    Verkar som att du är en hejare på mat!
    Hoppas att du mår bra.
    Kram Marie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.