Vegansk semmeltrifle

posted in: Sött, Vegan | 0

Jag får lov att erkänna, jag är ett geni! Hur kunde ingen komma på detta innan? Varför är det inte så här vi äter semlor alltid? För det här är godare, jag lovar. Men kanske inte lite roligt på självaste semmeldagen. Men så här ngr dagar senare, när brödet börjar bli torrt och ja, det kanske inte känns lika roligt längre. Då gör ni denna magiska semmeltrifle. Den är fluffig, den är krispig, den är söt, den är god!

1406

Vegansk semmeltrifle (2 portioner)
200°C

2 semmelbullar
mandelmassa
grädde, jag använder Alpros vispbara
florsocker

Börja med att riva sönder semmelbullarna i munsstora bitar och lägg på en bakpappersklädd plåt.

1401

Tjoffa in plåten i ugnen tills bitarna fått lite färg.

1402

Ta fram en skål och börja montera din semmeltrifle. Lägg ett par bitar av rostad semmelbulla i botten tillsammans med ngr klickar mandelmassa.

1403

På med grädde och fyll på med bröd, mandelmassa och grädde tills du använt upp allt. Spara gärna tre fyra bitar bröd till slutet dock.

1404

Lägg de sista brödbitarna ovanpå den sista grädden och pudra över florsocker. Ät med gaffel direkt ur skålen, i det här fallet två ur samma skål (eller om sanningen ska fram, jag åt allt själv).

1405

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.