Mammas rödbetsbiffar

posted in: Biffar, Vegan | 0

Min mor gjorde helt fantastiska rödbetsbiffar idag. De är lite omständliga och tar tid men ack så goda. Så passa på att göra många direkt! De är mkt goda när de blir uppvärmda också.

2902

Mammas rödbetsbiffar (6-8 stycken)
175°C

3,5 dl rödbetor, skalade och tärnade
1,5 msk olja
2 dl quinoa, kokt
0,75 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl havregryn
1,5 msk fiberhusk eller psylliummjöl
3-4 msk citronsaft
1 citron, skalet
0,5 tsk chilipulver eller rökt paprikapulver
1 tsk oraffinerat havssalt
1 burk stora vita bönor

Blanda rödbetorna med oljan och bred ut på en bakpappersklädd plåt. Ställ in plåten i ugnen och rosta rödbetorna i 25-30 minuter.

Låt rödbetorna svalna och kör dem därefter kort i en matberedare så att de blir mixade grovt.

Finhacka löken och riv vitlöken.

Mixa havregrynen till ett mjöl.

Riv skalen av citronen.

Mosa bönorna med en gaffel.

Banda samman allt till en smet men spara gärna lite havremjöl då det kanske inte behövs för att få en bra konsistens.

Smaka av.

Forma smeten till 6-8 biffar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.

Grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Vänd biffarna efter halva tiden så att de får yta på båda sidorna.

2901

Servera med guacamole, sallad och tortillabröd.

2903 2904

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.