Vegansk mjuk pepparkaka

posted in: Sött, Vegan | 0

Mjuk pepparkaka, det är ju bara för härligt! Det här receptet har jag snott från Helena Alfvegren, som i sin tur snott det från tidningen Vego som snott från Karolina Tegelaar. Jag prenumererar på tidningen men är alltför dåliga på att öppna den. Det är mer en supportprenumeration.

Vegansk mjuk pepparkaka
175°C

4,5 dl vetemjöl
2,5 dl strösocker
2 tsk kanel
2 tsk mald ingefära
0,5-1 tsk mald kryddnejlika
2 tsk bikarbonat
100 gr smält margarin
1,5 dl växtbaserad mjölk
0,5 dl växtbaserad grädde
1,5 dl lingonsylt
matfett och ströbröd till formen

Smörj och bröa formen (minst 2 liter).

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Smält margarinet.

Häll margarin, mjölk, grädde och lingonsylt över de torra ingredienser och blanda väl.

Häll smeten i formen och grädde i nedre delen av ugnen 40-60 minuter.

Testa med en provsticka eller tändsticka för att se att kakan är klar.

Pynta!

1303

Ät!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.