Rosmarinäpplen med vegansk kolasås

posted in: Sött, Vegan | 0

Mamma bjöd på denna härlighet och jag kände genast att detta är bra!

1404

Rosmarinäpplen med vegansk kolasås (4 portioner)

Äpplen
4 äpplen
margarin
1 kvist rosmarin

Vegansk kolasås
1,5 dl sojavispgrädde
0,75-1 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
1 msk margarin
1 knivsudd vaniljpulver

Skala ett äpple per person.

Ta bort kärnhus och dela äpplet i klyftor.

Bryn margarin med en kvist rosmarin.

Stek äpplet i margarinet och vänd då och då. Det är klart när äpplena börjar mjukna.

Servera med kolasås och glass. Men hur gör en kolasås då?

Häll grädden i en kastrull och tillsätt socker och sirap.

Värm blandningen under omrörning och koka därefter såsen tills den tjocknar något.

Dra kastrullen från värmen och tillsätt margarin och vaniljpulver.

Klart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.