Snabba, veganska wienerbröd

posted in: Sött, Vegan | 0

Vi hade med oss smördeg från stugan när vi åkte med katterna till föräldrarnas vinterbostad. De tinade såklart och så sa mor min att jag skulle göra ngt av dem. Så jag tänkte, snabba wienisar! Vilket var ett smart drag!

0201

Snabba, veganska wienerbröd (16 st)
225°C

Deg
4 plattor smördeg

Vaniljkräm
3 msk majstärkelse
6 msk margarin
3 dl sojamjölk
6 msk socker
1,5 tsk vaniljpulver

sylt

Pynt
florsocker
vatten
mandelspån
smält choklad

Smält margarinet och tillsätt majsstärkelsen. Vispa. Tillsätt mjölk och socker och koka upp under omrörning.

Vispa tills vaniljkrämen har en bra konsistens.

Ta av från platten och vispa ner vaniljpulvret.

Kavla ut smördegen till en fyrkant. Dela smördegen i fyrkanter, cirka 10-15*10-15 cm.

Vik in hörnen mot mitten och tryck fast.

1905

Lägg en klick vaniljkräm i mitten på varje smördegsbit.

1906

Klicka på lite sylt. Garnera eventuellt med mandelspån.

1907

Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter.

Låt svalna.

Pynta eventuellt med glasyr av florsocker och lite vatten som ringlas över varje wienerbröd, smält choklad eller något annat som t ex pudrat florsocker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.