Vegansk jordgubbspaj med smak av mandel

posted in: Sött, Ugnsmat, Vegan | 0

Den är söt, den är krämig, den är härlig! Jag ger er min alldeles egna efterrättspaj med smak av jordgubb och mandel, en förvånansvärt fin kombination.

0909

Vegansk jordgubbspaj med smak av mandel (8 portioner)
200°C

Pajdeg
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 gr margarin
1 msk vatten

Fyllning
400 gr mandelmassa
2 dl fräsch, t ex Oatlys
1 krm vaniljpulver
2 liter jordgubbar
1-2 rabarber
mandelspån

Blanda mjöl och socker i en skål.

Lägg i margarinet och finfördela till en smulig massa med sockret och mjölet. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg.

Tryck ut degen i en pajform.

0906

Nagga botten och låt stå i kylen i 30 minuter.

Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

Riv mandelmassan.

0907

Blanda mandelmassa, fräsch och vamiljpulver i en skål. Finhacka rabarbern och vänd ner i mandelmassesmeten.

Fyll pajskalet med mandelmassesmeten.

0908

Fördela jordgubbar i pajen och strö över mandelspån.

Eller! Fördela inte alls jordgubbarna utan grädda pajen först och lägg jordgubbarna på pajen när den svalnat så pass att den är ljummen.

0910

Grädda i 30-40 minuter.

Servera ljummen med glass eller vamiljvisp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.