Krämig cashewsås

posted in: , Sås/röra/salsa/sylt/mos, Vegan | 0

Jag hittade ett recept på en pastasås med cashewnötter här men ville som vanligt fixa till det lite så att det passar min smak. Men oh så gott det blev! Mhmm…

Om en har en riktigt bra mixer så går det att få det krämigare men jag har den jag har och jag är trots allt mkt nöjd med smaken. Tog mer innan jag ens ätit upp första portionen.

1803

Krämig cashewsås (4 portioner)

2 dl cashewnötter
1 frp krossade tomater
6 soltorkade tomater
5 msk färsk basilika
1 tsk balsamvinäger
ev 1 urkärnad dadel/en lite skvätt agavesirap
örtsalt
svartpeppar

Blötlägg nötterna i vatten minst två timmar men gärna över natten/dagen om det hinns med.

Skölj nötterna efter blötläggningen.

Mixa alla ingredienser till en slätsås.

1802

Ät den med valfritt tillbehör så som pasta, ris, sallad och du har en rå krämig sås. Blandas den med varm pasta eller liknande blir såsen varm av det och mkt fin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.