Chokladfabriken

posted in: Sött, Stockholm, Vegan | 0

Stad: Stockholm
Adress: Renstiernas gata 12

Hemsida

Idag var sista dagen på jobbet och i vanliga fall brukar inte den som slutar ta med ngt. Däremot hade jag ett par dagar innan läst att Chokladfabriken hade en vegantårta och vem är jag att förneka världen, dvs fd bästa kollegorna, en vegantårta!

1002

När jag läser på hemsidan vad tårtan ska innehålla så känns det inte riktigt som att det var detsamma som jag fick. Deras hemsida säger:

Mörk chokladmousse gjord på sojagrädde och sojayoghurt , jordgubbskompott och crispbotten. (glutenfri)
Innehåll:
Kakaomassa, kakaosmör, socker, sojalecetin, sojagrädde, soja yoghurt, jordgubbar, lime, puffat ris, agar-agar.

Min uppfattning är att det var hallonkompott och ngn krispigbotten kände jag inte. Inte iaf ngt krispigt, men en botten kanske fanns.

1003

Tårtan ser inte riktigt likadan ut som på hemsidan heller. Chokladhöljet är böljande och det är chokladflis och andra bär. Det gör mig inget, iaf inte det senare. Däremot är det nog finare med ett slätt och rakt chokladhölje.

1004

Så här ser tårtan ut på hemsidan, lite renare, lite stiligare.

chokladfabriken_vegantarta_

Samtidigt är det här en trevlig tårta det med.

1005

Men om vi lämnar utseendet och går till smaken igen. Hallonkompott i fyllningen, mkt gott och nödvändigt. Tårtan kostar 375 kr för 8 bitar och jag trodde verkligen inte att den skulle räcka. Men den är ganska mastig och vi tog nog 10-12 bitar och då var det ändå knappt en fjärdedel som blev kvar som jag tog med mig hem.

Alla tyckte tårtan var god och smakade mkt choklad. När vi åt den hade den stått i rumstemperatur i nästan 1,5 timme och då var ändå hallonen nästan isiga. Så det var inte så trevligt. Tårtan borde vara ätbar direkt tycker jag. Jag hade sett fram emot att den var krispig men det var den inte. Men den var god, den var verkligen jättetrevlig. Ja. Dyr men trevlig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.