Vegansk fooled pork/pulled jackfruit

posted in: Gryta, Ugnsmat, Vegan | 0

Lyckan är total när en vän kommer förbi och lagar mat åt en! Vi använde oss typ av Jävligt gotts recept, endast 1,5 år efter alla andra. Bättre sent än aldrig!

Jackfrukten då? Ja, den är nog rätt smakneutral och tar upp mkt av såsen. Däremot är den lite mjuk i konsistensen och erbjuder inget tuggmotstånd. Den är rätt snygg och köttlik i utseendet men vill en ha mer motstånd är det nog sojastrimlor som gäller.

27051

Vegansk fooled pork/pulled jackfruit (4-6 portioner)
200°C grill

2 burkar omogen jackfruit i saltlake (hädanefter kallad jackfrukt)
1 tsk rökt paprikapulver
salt
svartpeppar
rapsolja till stekning
33 cl god öl
1,5 tsk grönsaksbuljong
ca 4 dl bbq-sås

Börja med att hälla av och skölja bort lagen från jackfrukten. Skär bort innersta stammen.

Stek den på medelhög värme i en gryta eller stekpanna med höga kanter tillsammans med paprikapulver, salt och peppar i oljan några minuter så vätskan avdunstar och den får lite färg.

Slå därefter över ölen, vattnet och buljongen och koka i cirka 45 minuter under lock på medelvärme.

Värm ugnen.

När jackfrukten har kokat klart, häll bort eventuell kvarvarande ölbuljong.

Lägg jackfrukten i en ungsfast form.

27021

Täck med cirka ⅔ av bbq-såsen och rör om.

27031

Grilla i ca 20 minuter. Ta därefter ut formen och mosa jackfrukten med en gaffel så att den trådar sig.

27041

Smaka av med salt och peppar och blanda ned resten av bbq-såsån och grilla därefter i 10-15 minuter ytterligare så den får lite mer färg och konsistens.

Servera i gott bröd tillsammans med inlagd rödlök, guacamole, pico de gallo, spenat eller vad du gillar.

27061

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.