Veganska kärleksmums

posted in: Sött, Vegan | 0

Att kunna slänga ihop en snabb kaka utan att behöva handla är fint. Att baka mjukkaka med olja känns dessutom nästan som rena hälsobomben.

2005

Veganska kärleksmums (långpanna, halvera för rund springform)
225°C

Smet
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 dl kakao
2 tsk vaniljpulver
4 dl socker
2 krm oraffinerat havssalt
2 dl olja
4 dl vatten

Glasyr 1, margarinbaserad
150 gr margarin
3-4 msk kallt, starkt kaffe
4 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
7 dl florsocker

Glasyr 2, oljebaserad
1 tsk vaniljpulver
1 dl kakao
1 dl olja
1 dl kallt, starkt kaffe
6 dl florsocker

Garnering
kokosflingor
mandelspån
eller vad du gillar

Blanda de torra ingredienserna till smeten. Tillsätt olja och vatten och rör till en jämn smet.

Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna alternativt smörj och bröa en rund springform och häll i smeten.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter om du gör en långpanna eller 20-25 minuter om du gör en springform.

Låt kakan svalna under en bakduk. Gör under tiden glasyren.

Välj en glasyr att göra.

Glasyr 1

Smält margarinet, tillsätt övriga ingredienser och rör om.

När kakan är helt kallt, bred över glasyren och strössla med garnering. Låt glasyren stelna och skär i härliga bitar och bjud dina kollegor på fika!

Glasyr 2

Blanda allt utom florsockret till en jämn smet

Tillsätt florsockret tills du får en bra och fast konsistens.

När kakan är helt kallt, bred över glasyren och strössla med garnering. Låt glasyren stelna och skär i härliga bitar och bjud dina kollegor på fika!

2004

2006

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.