Veganskt vitlöksbröd

posted in: Bröd, Mellanmål, Vegan | 0

Jag måste säga att jag älskar vitlöksbröd. Så där löjligt mkt. Det ska vara fettdrypande, så att händerna och ansiktet blir helt kladdigt, det ska vara vitlökigt, så att ingen vill vara nära en på flera dagar, det ska vara med persilja och det ska vara gott bröd, segt bröd!

Det är perfekt att använda bröd som kanske börjar bli lite tråkigt eller som har varit i frysen och kanske ser lite tråkigt ut. Men välj ändå ett gott och bra bröd, att det är gott är a och o.

Veganskt vitlöksbröd (2 portioner)
200°C

1 ciabatta
0,5 dl rapsolja
1 vitlöksklyfta
oraffinerat havssalt
2 kvistar persilja

Sätt på ugnen.

Dela brödet.

Riv ner vitlöken i en skål. Vrid ner lagom med salt. Häll över oljan och blanda.

Skeda blandningen över bröden så att de har rikligt med olja och vitlök.

Hacka persiljan och strö över.

Sätt in i mitten av ugnen i cirka 5-10 minuter tills brödet fått fin färg.

Ät. Njut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.