Buffés veganska ärtbiffar

posted in: Biffar, Vegan | 0

Tro det eller ej, men ICAs kundtidning Buffé, nummer 10 2014, har gjort en helt fantastisk sak, de har testat fram biffar av gula ärtor. Svenska fina ärtor som kan bli så goda och härliga i bifform utan att en ens visste om det! Det är billigt, det är nyttigt, det är gott och det är bra! Buffé har recept på två olika biffar, jag har bara gjort ena här, den vi kom fram till var godast.

Buffés veganska ärtbiffar (8 stycken)

Grundsmet
250 gr torkade gula ärtor
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk finhackad persilja
0,5 msk bakpulver
1 msk rapsolja
1 tsk örtsalt
svartpeppar

Smaksättning 1
1 msk rivet citronskal
1 msk malen spiskummin
1 dl hackad färsk mynta

Smaksättning 2
1 dl hackad, färsk basilika
1 dl hackade soltorkade tomater

Blötlägg ärtorna minst 12 timmar.

Häll av vattnet, skölj ärtorna och ner med dem i en hushållsassistent.

Hacka lök och riv vitlök.

Mixa ärtor, lök, vitlök, persilja, bakpulver, rapsolja, örtsalt och svartpeppar. Tillsätt smaksättning, se alternativ.

Forma biffar och stek i rikligt med olja så att de får fin färg, cirka 2-4 minuter på varje sida.

Servera med sallad, potatismos, klyftpotatis och bea, guacamole och tortillabröd, ugnsrostade rotfrukter…

Så här hade de testat ärtbiffarnas konsistens:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.