Veganska bananplättar med choklad- och jordnötskräm

posted in: Mellanmål, Sött, Vegan | 0

Helt plötsligt har alla vegangrupper på FB svämmat över av bananpannkakor, eller småplättar som jag anser vara rätt namn. Jag var såklart tvungen att haka på denna trend och det är jag glad för. Jag snodde detta recept rakt av. Det började rätt dramatiskt med att allt blev kaos för att de brände fast i laggen och det började ryka och Linda fick vädra så gott hon kunde utan att katterna smet ut.

Det är lätt att tro att detta är supersött, det är det inte! Är nog gott med färsk frukt också, eller blåbär. Mhmm…

Veganska bananplättar med choklad- och jordnötskräm (35 st)

Bananplättar
2 bananer
2,5 dl havregryn
1 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 msk bakpulver
3,5 dl sojamjölk

margarin

Choklad- och jordnötskräm
2 dl sojamjölk
100 gr mörk choklad, havkad
100 gr (1 dl) jordnötssmör
2 msk agavesirap (eller strösocker)

Mixa ihop allt till bananplättarna med en stavmixer.

Klicka ut små plättar i en stekpanna och stek i rikligt med  mjölkfritt margarin. Håll varma till servering.

Blanda alla ingredienser till krämen i en kastrull. Låt smälta ihop på svag värme tills du har en len chokladsås.

Ät och njut!

Leave a Reply