Pastasallad

posted in: Sallad, Vegan | 0

Den här pastasalladen känns så himla 80-tal. Men den är härlig och god. Men den känns inte så där modern som allt ska vara nu. Kanske är det broccolin som gör det eller så är det rädisorna. Eller rentav kombinationen.

Pastasallad (4 portioner)

Sallad
1 broccolihuvud
8 rädisor
1 paprika
400 gr pasta
3 dl kikärtor
ett gäng småtomater

Vinägrette
balsamicovinäger
rapsolja
salt
vitlöksgranulat
basilika
tomatpuré

Dressing
2 dl iMat Fraiche
2 tsk sambal oelek
1 msk ketchup

Dela broccolin i lagoma bitar och rädisorna i 3-4 delar.

Förväll dem i cirka 2 minuter så att de är al dente men inte helt hårda.

Dela paprikan i bitar, skölj bönorna, koka pastan.

Låt broccolin och rädisorna rinna av i ett durkslag innan du tjoffar ner dem i en stor skål.

Medan pastan kokar, gör vinägretten och dressingen.

Häll vinägretten över broccolin och rädisorna, blanda ner paprika och bönor.

När pastan är klar, låt den rinna av och blanda med resten.

Servera med dressing och njut av denna revival av ngt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.