Potatissallad

posted in: Sallad, Tillbehör, Vegan | 0

Potatis är magiskt, särskilt när vi pratar om mandelpotatis. Eller nästan bara om vi pratar om mandelpotatis. Vanlig potatis är inte min grej. Smaklöst, färglöst och tråkigt. Men mandel, mhmm…

Potatissallad (4 portioner)

7-800 gr potatis, gärna mandel
1 rödlök
4 kvistar persilja, slätbladig
1 dl rapsolja
0,25-0,5 dl balsamvinäger
1 klutt agavesirap
salt
svartpeppar

Tvätta och koka potatisarna med skal. Låt dem svalna.

Skär potatisarna i generösa skivor eller behåll dem hela om du gillar det bättre. Smaken blir lite annorlunda eftersom potatisköttet inte tar åt sig av dressingen på samma sätt om de är hela.

Skala och finhacka rödlöken.

Finhacka persiljan.

Vispa samman olja, balsamvinäger och agavesirap. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över löken och persiljan.

Vänd ner potatisen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.