Vegansk kladdkaka

posted in: Sött, Vegan | 0

Den är omtalad. Den är god. Här kommer den, raka vägen från Veganmage, men med yttepytte lite justeringar.

Vegansk kladdkaka
175°C

6 dl mjöl
4 dl strösocker
2,5 dl kakao
1 msk mannagryn
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1 tsk oraffinerat havssalt
250 gr margarin
1 paket (250 ml) Oatly iMat grädde
4 msk ljus sirap
50 gr hackad mörk choklad

margarin
kokosflingor till formen

Mät upp alla torra ingredienser utom salt i en bunke.

Smält margarinet tillsammans med saltet så att det hinner lösa upp sig lite, blanda med grädden och sirapen. Häll vätskan i bunken med de torra ingredienserna tillsammans med den hackade chokladen och rör om till en smet.

Smörj en form med margarin och kokosflingor och häll i smeten.

Grädda mitt i ugnen i cirka 35 minuter.

Servera med färska jordgubbar, glass, nötter eller annat smaskens.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.