Mandelmassa

posted in: Sött, Vegan | 1

Jag var tvungen att testa Sébastien Boudets mandelmassa. Jag önskar att jag hade gjort det tidigare för det var fan to the tastiskt!

Mandelmassa (ca 500 gr)

200 gr mandlar
6 st bittermandlar
5 dl varmt vatten (50°C)
300 gr råsocker

Börja med mandelmassan dagen innan du behöver den.

Ställ mandlarna i en skål och häll över det varma vattnet. Sätt på ett lock eller en tallrik och låt det mandlarna ligga i vattnet över natten.

Häll bort vattnet som finns kvar i skålen och gnid mandlarna mellan dina händer så att överflödigt skal försvinner.

Häll mandlarna i en mixer. Häll över sockret och mixa till önskad textur och grovhet (blir mandelmassan alltför tjock kan man tillsätta lite växtgrädde).

Mandelmassan kan förvaras i kylskåp med tättslutande lock i upp till sju dagar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.