Hamburgerbröd

posted in: Bröd, Vegan | 1

Det här med att få till goda och bra hamburgerbröd är inte det lättaste. Sån tur att ni har mig som kan ge er receptet som är magiskt, helt gratis.

Hamburgerbröd (10 stycken)
40°C/225°C/215°C

20 gr jäst
7 gr oraffinerat havssalt
12 gr strösocker
0,5 dl sojamatlagningsgrädde
2 dl sojamjölk
10 gr agavesirap
15 gr sirap
37 gr rapsolja
425 gr vetemjöl special

Smält jästen i salt.

Häll i allt utom vetemjölet och rör om.

Häll i vetemjölet och kör i en degblandare i 10-12 minuter på medelhastighet eller 30 minuter för hand.

Låt jäsa övertäckt 60 minuter, eller kortare om den blivit dubbelt så stor tidigare men det är osannolikt eftersom mjölken är kall.

Sätt ugnen på 40°C, eller för oss med vanlig ugn 50°C och vädra ur snabbt.

Dela degen i tio lika stora delar.

Forma till runda bollar som du plattar till. Lägg på en plåt och ställ i mitten av ugnen som är cirka 40°C. Ställ samtidigt en ungssäker form på botten av ugnen med lite fingervarmt vatten så att bröden inte torkar när de jäser i ugnen. Jäs i 60-80 minuter tills bullarna blivit dubbelt så stora.

När de jäst färdigt tar du ut bröden ur ugnen, höjer ugnen till 225°C. När ugnen är varm tjoffar du in bröden igen och sänker värmen till cirka 215°C. Grädda 5-8 minuter tills de får fina yta.

Låt svalna på galler under duk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.