Inlagd rödlök

posted in: Tillbehör, Vegan | 4

Så gott, passar till allt möjligt som burgare, smörgåstårta, ngt salt och potatisgratäng… ja. Det passar sig.

Inlagd rödlök

2,5 dl limejos
1,25 dl vitvinsvinäger
2 tsk oraffinerat havssalt
1 msk strösocker
2 stora rödlökar, eller 3 normala
2 tsk färsk oregano (0,5 tsk torr)
1 jalapeño

Blanda limejos, vitvinsvinäger, salt och socker i en bunke. Rör och så att salt och socker löser upp sig.

Skala, halvera och skiva rödlöken fint.

Finhacka oreganon.

Halvera och kärna ur jalapeñon.

Lägg ner lök, oregano och jalapeño i lagen. Rör om.

Häll upp i en lufttät burk och ställ i kylskåpet 24-48 timmar. Ät och njut.

Håller minst två veckor i kylen.

4 Responses

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.