Min egen veganska smörgåstårta

Smörgåstårta how I love thee.

Min egen mörgåstårta (10 bitar)

Botten

Välj två fyllningar till din tårta, nedan följer förslag.

Fyllning 1 – soltorkade tomater
1 burk/3 dl kokta svarta bönor
10 marinerade soltorkade tomater
1-2 vitlöksklyftor
1 dl fräsch från Oatly
0,5 dl tomatpuré
salt
peppar

Fyllning 2 – grön med sting
1 burk/3 dl kokta vita bönor
70 gr ruccola
4 kvistar persilja
0,5 dl äggfri majonnäs
0,5 dl fräsch från Oatly
45 gr riven pepparrot (en liten burk från Winborgs)
0,5 tsk oraffinerat havssalt
peppar

Fyllning 3 – dillig kaviar
1 burk/3 dl kokta vita bönor
2 schalottenlökar
2 msk röd tångkaviar
4 dillkvistar
1 dl fräsch från Oatly
0,5 tsk oraffinerat havssalt
rosépeppar

Fyllning 4 – skagenröra
0,75 dl fräsch från Oatly
0,75 dl majonnäs
0,5 citron, rivet skal
200 gr veganska räkor eller rökt tofu
0,5 rödlök
0,5 dl hackad dill
1 brk (75 gr) röd tångkaviar
0,5 tsk oraffinerat havssalt
svartpeppar

Fyllning 5 – äggig
200 gr fast tofu
0,75 dl majonnäs

1-2 krm svart salt (för äggig smak) eller 0,5 tsk vanligt havssalt eller lavasalt
0,5 tsk strösocker
2 krm gurkmeja

svartpeppar

Fyllning 6 – avokado
3 avokado
1 msk pressad citronjos
2 msk finhackad rödlök
0,5 dl fräsch
1 nypa salt

Fyllning 7 – skinka
200 gr naturell färskost, typ På Mackan
1 dl fräsch
125 gr strimlad rökt skinka

Topping 1 – citron
3-4 dl fräsch från Oatly
1,5-2 citroner, zest

Topping 2 – pepparrot
3 dl fräsch
0,5 dl pepparrot på tub

rädisor, körsbärstomater, gurka, ruccola, rättika, morot, persilja, avokado, rostade solroskärnor…
Lindas rödlöksmarmelad

Välj dina två fyllningar och mixa dem var för sig.

Bred en fyllning på den undre botten.

Bred den andra fyllningen på en annan botten som du sedan placerar ovanpå. Placera locket ovanpå och svep in i plastfolie.

Låt gärna tårtan stå 1-2 dagar i kylskåp före den ska serveras så att den hinner gotta till sig.

Gör även rödlöksmarmeladen i förväg.

När det är dags för servering vispa kräm fräschen tillsammans med citronzest och bred kräm fräschen på toppen och på sidorna.

Täck tårtans ovansida med rödlöksmarmeladen och skivad rädisa.

Pynta tårtan efter önskemål.

2 Responses

  1. Blåbär

    Wow!
    Ser verkligen supergott ut!
    Gillar verkligen fyllningarna, riktigt spännande smakkombinationer till en smörgåstårta.
    Dessutom att du bakar egen bröd-botten är verkligen ett plus i kanten.

  2. nina

    Den är supergod! Kan verkligen rekommendera. Oh, nu vill jag ha nu!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.