Quinoabiffar

posted in: Biffar, Vegan | 0

Burgare, det kan ju vara det godaste som finns. Vegoriket gjorde burgare som såg frasiga ut och det vill jag såklart testa. Här är min variant av dem, jag kryddade lite mer eftersom jag tyckte de behövde lite mer fart i sig. Jag vill dessutom kalla dem biffar istället, för det är så det känns.

Quinoabiffar (9 st)

4 dl vatten
2 tsk grönsaksbuljongpulver
2,5 dl quinoa
1,5 dl cashewnötter
1 burk/3 dl vita bönor
1 msk grön currypasta
2 tsk riven färsk ingefära
0,25 riven solovitlök
2 msk tahini (sesampasta)
2 msk rapsolja
2 salladslökar
2,5 dl majs
1 dl maizena
ngr stänk chilipulver
salt
peppar

Koka upp vatten och buljong, tillsätt quinoan och koka tills svansen kikat fram, cirka 12-15 minuter. Låt svalna.

Mixa cashewnötter, skölj bönorna och häll ner bönorna med nötterna. Släng även ner curry, ingefära, vitlök, tahini och oljan. Mixa.

Blanda sedan quinoan med nötmixen, den skivade salladslöken, majs, maizena, chili, salt och peppar. Låt smeten vila i kylen i minst 20 minuter.

Gör nio biffar och stek i olja tills de får fin färg.

Servera med hummus och grönsaker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.