Hummus för en möhippa

posted in: Sås/röra/salsa/sylt/mos, Vegan | 0

Jag har blivit ombedd att tillhandahålla hummus på en möhippa då min kompis Emma gillar hummus så mkt att hon helst skulle vilja bestå av hummus. Så när hennes kompis ska hippas fick jag frågan om jag vill göra hummus för 10 personer och hummus ska ju alltid uppmuntras. Så istället för att göra Hummus från Arom med lite höftning tänkte jag att det är på tiden att jag skriver ner ett eget recept.

Det här är anpassat efter vilka produkter jag har hemma just nu. Vitlöken kan vara olika stark, min nya sesamolja (Blue Dragon) smakar mindre än min förra (Mrs Cheng’s) således måste jag ta mer, citronen beror på hur koncentrerade den är (det här är Coops ekologiska), saltet beroende på hurdan kvarn du har, om du har ngn, och vattnet beroende på hur flytande tahinin är eller hur mkt vatten som var kvar från när du sköljde kikärtorna. Många om och men med andra ord.

Hummus för en möhippa (4 portioner)

1 brk kikärtor (ca 3 dl)
0,25-0,5 solovitlök (beroende på hur stark den ska vara)
0,5-1 dl bladpersilja
0,5 dl olja
1,5 tsk sesamolja
3 msk tahini
1,5 msk spiskummin
1,5 msk citronsaft från flaska/saften av 0,5 citron
6 varv med saltkvarnen
2 msk vatten

Skölj kikärtorna.

Hacka persiljan och riv vitlöken.

Lägg alla ingredienser utom vatten i en bunke, mixa med handmixer eller i en matberedare om du gillar att diska många stora saker. Tillsätt vatten så att du får en härlig len konsistens som inte är rinnande och som inte är för klumpig.

Som det mesta annat blir det godare av att få stå över natten och gotta till sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.