Kålgott

posted in: Gryta, Tillbehör, Vegan | 0

Jag har fått en hang up på vitkål, jag vill som inte äta något annat. Och varför skulle jag? Det är gott, det är billigt, det är färskt (i förhållande till… ngt som inte är det) och så är det… gott!


Kålgott (4 portioner)

vitkål
1 grön paprika
2 röda lökar
1 blekselleristjälk
1 solovitlök
4 rediga skedar pesto
2 rediga skedar soltorkade tomater
1 dl sojamatlagningsgrädde
salt
peppar
persilja

Fräs vitkål, paprika, lök, selleri och vitlök.

När det är genomskinligt, tillsätt pesto, soltorkade tomater och matlagningsgrädde.

Koka ihop, salta och peppra.

Äta med filéer till exempel. Ännu mer bäst blir det om du strör över stora mängder persilja.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.