Veganska gratinerade filéer

posted in: Ugnsmat, Vegan | 0

Eftersom jag köpte blomkål här om dagen måste jag laga upp den på ngt sätt och jag är trött och lat eftersom det är fredagkväll. Så det blev ugnen som fick sköta maten idag.

Veganska gratinerade filéer (2-3 portioner)
200°C

6 filéer, t ex soja eller Anammas
2 gul lökar
2 blekselleristjälkar
0,25 blomkål
2 klyftor vitkål
rapsolja
0,5 solovitlök
6 tsk socker- och jästfri buljong
2 tsk basilika
salt
peppar
2 burk krossade tomater
2 dl sojagrädde
mozzarisella

Hacka löken och dela sellerin i bitar. Dela blomkålen och vitkålen i munsbitar.

Fräs grönsakerna i rikligt med olja. Riv ner vitlöken ett par minuter innan grönsakerna är al dente.

När allt stekt klart strö över buljong, basilika, salt och peppar. Häll över de krossade tomaterna och rör om. Det här är en perfekt pastasås, mmm…

Tillsätt grädden och rör om.

Lägg filéerna i en ugnsfast form, häll över såsen och skiva över ost, eller hoppa över det.

Gratinera i cirka 15-20 minuter tills osten fått fin färg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.