Magisk tomatsås

Jag har inte riktigt fattat selleri förut. Men nu har jag lagat flera maträtter med det och de har alla blivit magiska, jag tror att blekselleristjälkar är den magiska ingrediensen som gör allt fantastiskt gott!

Magisk tomatsås (4 portioner)

2 gul lökar
2 blekselleristjälkar
0,25 blomkål
2 klyftor vitkål
rapsolja
0,5 solovitlök
6 tsk socker- och jästfri buljong
2 tsk basilika
salt
peppar
2 burk krossade tomater
ev 2 dl sojagrädde

Hacka löken och dela sellerin i bitar. Dela blomkålen och vitkålen i munsbitar.

Fräs grönsakerna i rikligt med olja. Riv ner vitlöken ett par minuter innan grönsakerna är al dente.

När allt stekt klart strö över buljong, basilika, salt och peppar. Häll över de krossade tomaterna och rör om. Det här är en perfekt pastasås, mmm…

Tillsätt eventuellt grädden och rör om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.