Stuvad vit- och blomkål

posted in: Tillbehör, Vegan | 0

Jag tror att det finns en viss risk att min mor dör när hon ser att jag gör det här receptet. Jag har hatat stuvningar mer än… jag höll på att säga ägg men så illa är det inte men i klass med svamp. Jag går hellre hungrig än äter helt enkelt. Men så blev jag idag, från ingenstans, sugen på stuvad vitkål. Hemma hade jag också blomkål så jag slängde i det också. När jag var liten spolade jag makaronerna under kran innan jag åt dem om de var stuvade så jag har inte riktigt ngn vana av stuvningar och hur det går till så jag bara gjorde så som jag tänkte att det ser ut.

Stuvad vit- och blomkål (4 portioner)

0,25 vitkål
0,5 blomkål
raspolja
sojagrädde
salt
peppar

Dela vitkål och blomkål i lagom stora bitar.

Stek i rapsolja tills de är typ mjuka eller åt det hållet iaf.

Salta och peppra.

Häll över sojagrädde så det blir lagomt mkt gegga. Koka ihop lite.

Klart!

Ät gärna med burgare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.