Minestrone(gryta)

posted in: Gryta, Soppa, Vegan | 0

Minestrone är en av mina favoritsoppor, det är sååå gott. Det finns många olika varianter av recept och en gång för si så där 20 år sen gjorde mamma den godaste ngnsin. Det receptet är glömt och försvunnet sen 19,5 år sen så efter det har jag försökt själv. Men först idag har jag lyckats så pass att jag känner att det här är värt att nämnas! Jag tror att det är sellerin som är nyckeln, så fort jag började hacka den insåg jag att jag var ngt stort på spåren.

Eftersom jag tar med soppan till jobbet fick det bli en gryta för att transportera soppa till jobbet, det är allt annat än roligt. Men ett tips är att använda sig av petflaskor för er som vill ha soppa till jobbet!

Minestrone(gryta) (4-6 portioner)

1 morot
2 potatisar
1 gul lök
1 schalottenlök
2 stjälkar blekselleri
0,5 squash
2 klyftor vitkål
1 brocolli
0,25 blomkål
3 vitlöksklyftor
mkt rapsolja, typ 0,5 dl
1 liter grönsaksbuljong (1-1,5 liter om du vill ha soppa)
1 kvist rosmarin
0,5 tsk timjan
1 burk krossade tomater
2 burkar borlottibönor
salt
vitpeppar
ngr stänk chilipeppar
persilja

Skala morot, potatisar och lökar.

Finhacka morot, potatis, lökar, blekselleri och squash.

Dela broccolin och blomkålen i små bitar. Riv vitlöken. Dela vitkålen i goda bitar.

Fräs allt grönt utom potatisen i oljan så att de blir mjuka.

Hacka rosmarinen.

Häll buljong över grönsakerna, vänd ner potatis, rosmarin och timjan.

Koka i cirka 30 minuter på svag värme. Vänd ner de krossade tomaterna och bönorna. Smaka av med salt, peppar och chilipulver.

Hacka persilja och strö över vid servering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.