Vegansk trillingnöt

posted in: Sött, Vegan | 0

Chokladaskar i all ära men det är ju trots allt endast trillingnöten en vill åt. Fördelen med att göra själv är dessutom att en kan välja mjölkchokladsort och slippa äckliga. Det finns egentligen bara en god, Fazers. Annars kan jag rekommendera att göra med mörk och mjölkfri choklad så får du härliga vegantrillingar. Mmm…

1302

Vegansk trillingnöt
175°C

200 gr hasselnötter
200 gr mörk, mjölkfri choklad (eller mjölkfri ljus choklad)

50 gr vit, mjölkfri choklad (eller mörk, mjölkfri choklad)

Rosta nötterna i ugn tills de fått färg, cirka 10 minuter.

Gnugga av skalen i en kökshandduk, som du lämpligen lägger i en bunke, när de är varma om du inte använde dig av skalade.

Bryt chokladen du tänker täcka nötterna med i bitar. Smält chokladen i en kastrull över vattenbad eller i mikron. Rör om då och då. Tänk på att inte låta chokladen stå över ett kokande vattenbad utan när vattnet kokar drar du av kastrullen och smälter chokladen.

Blanda ner nötterna i chokladen och rör om noga.

Lägg nötterna 3 och 3 på bakplåtspapper. Låt stå svalt tills nötterna stelnat.

Smält den andra chokladen och ringla chokladen över nötterna. Låt stelna i kylskåp. Förvara i burk med tättslutande lock.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.