Mammas varma choklad

posted in: Dryck, Sött, Vegan | 0

Det här med varmchoklad har aldrig varit min grej eftersom jag inte gillat mjölk. Men jag har sakta börjat vänja mig med vissa saker genom att jag börjat med sojamjölk till vissa saker.

Mammas varma choklad (2 portioner)

0,5 msk hel kardemumma
2,5 msk råströsocker
2 msk kakao
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl vispsojagrädde
4 dl sojamjölk

Stöt kardemumman grovt med 0,5 msk socker.

Rör ut kakao, vaniljsocker och resterande 2 msk socker i lite grädde och mjölk.

Vispa den resterande grädden lätt.

Värm mjölken, rör ner chokladblandningen. Sätt kardemumman i en tesil och låt sjuda med mjölken.

Häll upp chokladen i muggar och toppa med vispad grädde.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.